2022-11-25 192 浏览
讲起日本炸物 大家可能第一时间谂到天妇罗 但系大家唔好唔记得串扬呀😉 佢都系日本嘅美食之一 呢晚就嚟咗呢间主打串扬嘅居酒屋🏮日式矶煮鲍鱼伴萝卜鲍鱼有微微嘅酒香 仲好腍 好易咬开 萝卜放喺鲍鱼下面 好入味之余仲有鲜味😗梅水晶本身就咁睇个名都唔知系咩嚟 睇返介绍 原来系一款佐酒小食 以日本鸡胸软骨取代鲨鱼骨 味道有酸酸地 真系几开胃🥰 鸡胸软骨咬落几爽口 真系好啱送酒 我就最钟意呢碟日本海虾海虾口感几弹牙 仲几鲜味 外面有层薄薄嘅炸粉 好食过普通嘅炸虾好多🦐 豚肉芦笋卷芦笋俾豚肉包裹住 清新嘅芦笋令到食豚肉感觉更轻盈🐷黑豚肉五花呢个系串扬嚟嘅 五花肉层次分明😎芝士香菇串香菇炸完都仲好juicy 配埋芝士好夹🧀日本小池鱼呢个送啤酒一流呀🐟 细细条 脆卜卜 食完一条又一条 停唔到口 如果有埋沙律酱就好啦😚鸡皮饺子呢个好爆汁 汤汁好热辣辣 食嘅时候要小心 鸡皮仲好香脆添🐥大葱猪颈肉猪颈肉好有口感 配埋大葱好正😝烧豚肉车厘茄豚肉包住车厘茄 咬落口好fresh😻盐烧美国肉眼串咬落口好多肉汁 亦几重牛味🐮盐烧牛舌心呢个食落好爽口 唔会有筋咬唔烂👅招牌大阪土手烧牛舌(小)煮嘅牛舌同烧嘅口感好唔同 呢个好
日式矶煮鲍鱼伴萝卜

咬落口好多肉汁 亦几重牛味🐮

盐烧牛舌心
呢个食落好爽口 唔会有筋咬唔烂👅
盐烧美国肉眼串 盐烧牛舌心
招牌大阪土手烧牛舌(小)
煮嘅牛舌同烧嘅口感好唔同 呢个好腍好浓牛味 底下嘅萝卜都系煮得好腍呀😻
招牌大阪土手烧牛舌 (小)
和风冷乌冬
冷乌冬口感比汤乌冬弹牙得多 配埋冷面汁同wasabi好好食🍜
和风冷乌冬
生啤
食串扬配啤酒就真系啱晒啦🍻
生啤
呢间居酒屋食物质素唔错 仲俾到人一种relax嘅感觉 真系好适合三五知己轻松饮吓嘢 倾吓偈呀🤓