2023-09-30 47 浏览
佢地份Menu 都几得意 图文并茂 唔系一般舖咁用真实食物相 佢系用Q 版嘅公仔食物图 几特别 几有诚意 未叫糖水已经好加分😛 (无错我就系外协)😂😆💁🏻‍♀️芒果椰汁紫米露 $38几滑 唔系好甜 芒果唔系用个啲大芒果 似系用个啲细芒果 唔识系咩芒 😂 好甜好味 因为个啲大芒果口感会好实 个甜味系好唔同 唔知有冇人知我讲乜?😂😂😂 所以唔钟意出街食芒果甜品糖水系用个啲大大只芒果😆😆💁🏻‍♀️法式紫米露 $40 实物黎到个感觉确实唔系传统甜品嘅样 每一层好分明 最顶系椰汁 中间系紫米露 最底个层系好浓厚嘅炖蛋 三样加埋味道好夹 口感味道都好丰富👍🏻 不错不错👍🏻 重点系佢呢度嘅糖水甜品唔会太甜 味道啱啱好 🫶🏻💁🏻‍♀️生磨香滑芝麻糊 $30好有芝麻香 出面嘅中式糖水已经愈黎愈少食到呢种芝麻香 得个甜字 但呢到个芝麻糊不错 上网揾返介绍 系老板自己炒嘅芝麻 👍🏻 💁🏻‍♀️生磨香滑芝麻糊+合桃露 $32贪心嘅宝宝当然会拣两个味 上面讲咗芝麻糊嘅香 呢度就讲讲合桃糊 有合桃香而且滑 唔会有个啲一旧旧好似捞唔匀嘅粉团😓 最惊食到呢种口感🙃呢间嘅中式糖水唔错 下次黎开附近食 我都会再encore 糖水

💁🏻‍♀️芒果椰汁紫米露 $38

💁🏻‍♀️法式紫米露 $40

💁🏻‍♀️生磨香滑芝麻糊 $30

💁🏻‍♀️生磨香滑芝麻糊+合桃露 $32

呢间嘅中式糖水唔错 下次黎开附近食 我都会再encore 糖水唔系死甜 味道系真材实料 🫶🏻 推介👍🏻
$40 (宵夜)
  • 法式紫米露
  • 合桃露并芝麻糊