2023-07-24
主打叉烧但系最好味既竟然系小食😳?!呢间以叉烧打响名堂既外卖店相信唔少人都听过,原来佢地可以将饭转沙律自制减碳水餐,可以健康地食烧腊咁就试下先🐷黄金叉烧套餐转沙律底,配小食及饮品叉烧份量都几多,乜脂肪比例都有啲,但以瘦叉偏多,我自己钟意食瘦叉所以正好。叉烧肉质几淋,唔韧而且冇猪臭味,但亦都唔太食到咸蛋黄味😔沙律菜唔算多,胃口较大人士未必够食。因为沙律亦有酱汁既关系(味道似柚子醋),同叉烧酱汁捞埋一旧之黎,底下既沙律菜就有啲太咸同太浓味了,走沙律汁应该会比较好味。另外仲跟左一只脆边流心蛋,食落仲系好脆,仲好多蛋汁,可以话成个主食最好味系只蛋🤣随餐仲有半份小食,我就拣左虾角🦐呢个虾角绝对系今餐既MVP,虾肉好弹牙极有鲜味,而且啖啖都系虾肉,份量冇欺场,仲极之脆,可以想像成三角形既春卷但仲要比春卷更薄脆更好味👍🏻👍🏻👍🏻为左个虾角应该会再去🤣
🐷黄金叉烧套餐转沙律底,配小食及饮品