2023-08-13 31 浏览
平时打边炉除咗食牛,最钟意就系食海鲜,所以同朋友拣咗喺旺角呢间有好多海鲜食嘅火锅店😋我哋点咗至尊海鲜套餐B,又有刺身又有海鲜,再额外加咗啲牛,丸同菜,非常丰富🤣汤底我哋拣咗南瓜鸡汤,觉得好夹海鲜嘅鲜味,但亦唔会太刺激抢走食材嘅味道🙆🏻‍♀️套餐嘅刺身有好多款,有三文鱼,油甘鱼,希灵鱼,鱿鱼,北寄贝。本身以为火锅店嘅刺身冇乜特别,不过原来全部都好新鲜,所以令我更期待火锅嘅海鲜🙆🏻‍♀️海鲜拼盘非常丰富,有四款系固定,八款系根据当日合宜嘅食材由厨师发办💁🏻‍♀️餐枱隔离有一个建议烹煮时间,俾我哋唔会煮到啲海鲜过熟而唔好食👍龙虾肉质好厚实爽口。鲍鱼同蛏子王都非常大只,跟餐厅建议嘅烹煮时间煮,识落啱啱好唔会过熟,爽口弹牙🙆🏻‍♀️另外我都好钟意带子,十分鲜甜😋虽然呢度主打海鲜,但佢嘅其他配料都唔马虎!手切牛肉雪花分布好平均,识落肥瘦刚好,牛味都好浓👍手打四宝丸包括鲜虾丸,墨鱼丸,猪肉丸同鲮鱼丸。每款都好弹牙,好足料,海鲜同肉味都好出👍杂菜盘嘅款式好多,份量都比想像中多,好岩打边炉嘅时候解一解腻😎最后打边炉最钟意一啲挂汤嘅食材,炸枝竹同炸鱼皮系唔错嘅选择!

虽然呢度主打海鲜,但佢嘅其他配料都唔马虎!
手切牛肉雪花分布好平均,识落肥瘦刚好,牛味都好浓👍