2019-09-22 284 浏览
啱啱见到煲仔饭好似几吸引,门口就见到佢写住一周年庆典八折!一入到去见到都算多人嘅,侍应见到我哋好快就叫我地入去菜单一张牌,主要都系煲仔饭焗饭同埋一啲茶餐厅嘅菜式例如椒盐鲜鱿鱼,啲菜式唔算全部都好传统,特别系煲仔饭都有啲新嘅搞咗个下瘾咁。我哋最后都系叫咗啲比较传统嘅菜,一个腊味煲仔饭再加一个椒盐鲜鱿鱼。落单嘅时候侍应都几贴心,特登提我地煲仔饭需要等大约15分钟。大约10分钟之后,椒盐鱿鱼同埋煲仔饭就送上枱,影完相之后就梗系开餐先讲𠮶个椒盐鱿鱼,以$90一碟嘅鱿鱼来讲,由于太过粉,一食落去𠮶阵好粉嘅味道影响晒成碟鱿鱼,同台有个女人喺度问啲碟鱿鱼包唔包饭,原来系唔包㗎,加碗饭要加$15,咁成餐就$100,抵唔抵就见仁见智至于个煲仔饭,睇落冇咩特别,不过味道都唔错,有腊肠、润肠同埋腊肉,又油又肥美,亦有饭焦,整体来讲都算接受到最后买单嘅时候,间餐厅系会+1嘅所以计埋计埋其实都系九折

腊味煲仔饭

最后买单嘅时候,间餐厅系会+1嘅所以计埋计埋其实都系九折