2021-06-22 162 浏览
有日经过呢间台湾养生汤面馆,俾”养生”呢两个字吸引左入去试吓。餐厅主打养生汤,有饭面和米线等选择,另外仲有多款小食。.椰子鸡汤农场鸡汤米线 $59 🥥🐥🍜一上枱就闻到阵阵椰香味,奶白色汤底非常浓稠,饮到鸡汤嘅鲜味同椰子嘅清甜。米线份量十足,有鸡件及红枣杞子木耳等配料,食完好饱足。.台湾药膳古早牛肉汤面 $66 🐂 🍜汤底有啲似台湾红烧牛肉面嘅味道,药膳味道唔会太重,香浓甘甜,牛肉及萝卜炆得软腍入味。.红油抄手 $33 🥟呢个有惊喜,抄手皮又薄又滑,红油麻香味十足又唔会太辣,开胃惹味。.饭面加配饮品都只需十蚊左右,饮品大大杯非常抵。冻柑桔柠檬 +$10 🍹酸酸甜甜几清新,啱晒咁热嘅天气。.冻朱古力牛奶雪香 +$13 🍫🥛朱古力及奶味适中,加咗谷物增添口感。.总括而言:佢哋嘅养生汤选择几多,试咗两款汤底都相当唔错,感觉无添加味精,而且食物份量十足,价钱唔贵,性价比高。

椰子鸡汤农场鸡汤米线 $59 🥥🐥🍜

台湾药膳古早牛肉汤面 $66 🐂 🍜

红油抄手 $33 🥟

饭面加配饮品都只需十蚊左右,饮品大大杯非常抵。

冻柑桔柠檬 +$10 🍹
酸酸甜甜几清新,啱晒咁热嘅天气。
冻朱古力牛奶雪香 +$13 🍫🥛
朱古力及奶味适中,加咗谷物增添口感。