行过见到有间新开的虾汤拉面,因为新开,家私装潢都好企理和干净,座位宽敞,即使满座都一啲都唔迫。特浓虾汤拉面:配料有三只虾,紫菜,木耳,半只半熟蛋,葱。汤底比想像中淡,本来见到写住「特浓」,以为真系会好浓味,但系比我想像中淡,虽然有好多樱花虾,但系我觉得味道可以再浓啲。用QR code落单,面质冇得选硬或软面,配料三只虾新鲜爽口。鸡白汤拉面:配料有鸡胸,半熟蛋,紫菜,腐竹和葱。汤底也是觉得太淡,可以再浓稠啲。鸡胸唔够软滑,有啲鞋,不过佢切到好薄,所以都OK。阿根廷红虾鸡肉饺子:虽然卖相不是太好,但系我觉得好好味,入面好Juicy, 饺子底部煎得好脆,唔使点任何酱汁都好有虾的鲜甜味。

特浓虾汤拉面
鸡白汤拉面