2023-07-23
🌟餐厅:INTIME📍地址:中环阁麟街34号美轮楼地下C号舖💰价位:~$100 - $200⏰营业时间:星期一至日11:00 - 21:00📱电话:5596 6249放假就梗系约埋朋友仔出中环行街shopping,顺便拣返间Cafe慢活下先~今日我地就去左呢间新开既「In Time」,装修以白及绿色为主,令人有一种好轻松既用餐氛围,菜式主打西式轻食、Pasta、咖啡及特调饮品,即刻介绍吓先~———————————————————🔹香煎鹅肝多士,蓝莓藜麦乳酪沙律,配黑醋酱-卖相及摆盘都好精致既菜式~主角香煎鹅肝多士,鹅肝够厚身之余,外层煎至香脆,入口滑嫩,油脂感丰富,下层搭配多士好夹,伴碟有新鲜沙律菜,沙律酱汁亦好出色,用上蓝莓藜麦乳酪,加埋酸酸甜甜既黑醋酱,能够中和鹅肝既油脂之余,食落清新健康~———————————————————🔹焗香草走地鸡半份配香草烧汁薯条及沙律包罗万有既菜式~走地鸡以烤焗烹调,鸡皮焦脆,内层嘅鸡肉,仍然保持粉嫩Juicy~伴碟更有丰富既香脆炸薯条,搭配自家制既香草烧汁,食落更加惹味~———————————————————🔹山政小山圆抹茶椰香阿法奇朵餐厅既自家制
📍地址:中环阁麟街34号美轮楼地下C号舖
💰价位:~$100 - $200
⏰营业时间:星期一至日11:00 - 21:00
📱电话:5596 6249
———————————————————
🔹香煎鹅肝多士,蓝莓藜麦乳酪沙律,配黑醋酱
🔹焗香草走地鸡半份配香草烧汁薯条及沙律
🔹山政小山圆抹茶椰香阿法奇朵
餐厅既自家制甜品亦系主打之一~呢款山政小山圆抹茶椰香阿法奇朵,抹茶控必定要试!!云呢拿雪糕入口香甜,加入来自日本山政小山圆抹茶,抹茶味超浓厚,搭配埋手指饼,呢个甜品食落层次感一流!
🔹椰椰芒芒避风港 / 清甜苹果琵琶翠绿研
我同朋友仔就试埋餐厅推介既自家制沙冰特饮,两款各有特色~
-椰椰芒芒避风入口椰香味浓郁,加入清香嘅芒果肉,冻冰冰酸酸甜甜,够晒解渴~
-清甜苹果琵琶翠绿研入口粒粒苹果蓉,口感一流,而且更加入琵琶,够晒清香,饮落好爽够哂健康~
😋味道:4/5
🏢环境:4/5
💁🏻♀️服务:4/5
💵价钱:4/5
🤟🏻性价比:4/5
👅整体小总结
餐厅位于中环著名嘅扶手梯附近,地理位置方便~食物方便,提供各款轻食,主菜及多元化既饮品,高质嘅咖啡,啱晒喺附近血拼完嘅朋友仔黎呢度chill 一 chill,慢慢叹番餐慢活既西餐,够哂写意~