第二次帮衬,因为见好人介绍紫薯既waffle,所以忍唔住排队都要去食。隔左3个月再去,明显生意好左劲多,排队既人龙不断,食野都要食快啲。服务态度依旧都唔错,多人既情况下,坐既环境当然唔会太舒服,逼啲,但好热闹。食物方面,叫左Purple Waffle,Purple Latte同 Ice Cream+Apple Crumble. Purple Waffle既卖相相当成功,睇得出系花左心机去构思,令人忍唔住相机食先。惊喜既系雪糕球系豆腐味而唔系普通既云尼拿味,waffle方面真系食唔出太多既紫薯味,普通。Purple Latte,一入口就净系得番薯同少量既牛奶味,同平时饮开既latte相差颇远,出乎意料中既味道,已经唔系一杯咖啡,建议可以改下个名。Icecream+Apple Crumble,一个味道平衡既dish。apple crumble酸酸甜甜,加上夏雪主打既3.7牛奶雪糕,配搭唔错,雪糕变左成个甜品既主打,掩盖左apple crumble。呢个甜品反而系3个甜品里面最出乎我意料之外既吸引。
ice cream + apple crumble
purple waffle with purple latte
purple waffle
ice cream + apple crumble