如果有睇开我食评嘅人,就知道我好钟意去饮黑糖珍珠鲜奶,今日天气好冻,行过湾仔见到呢一间饮品店,就毫不犹豫入去叫咗一杯热珍珠鲜奶茶。另外见到有个雪柜放咗好多甜品,职员见我双眼发光系我等待嘅时候仲好热心咁样同我去介绍,所以最后我受唔住诱惑,决定买两个紫菜肉松小贝去试吓!先讲一下杯热饮,拎上手嘅温度适中并不烫手,其次珍珠几好咬口,但略嫌珍珠有时会痴住,未能做到每一啖都系一粒粒嘅感觉~茶底都带有轻微回甘,不过就入唔入我心目中头三甲嘅位置。甜品方面,餐厅讲明即日制造,食落都觉得系既,小贝外层好脆口,肉松和紫菜都有炸过,内层蛋糕都算松软,中间更加上咸蛋黄酱,层次感做得唔错,但略嫌小贝的蛋糕未够湿,做唔到入口软绵绵,而且定价有小小贵(20/2件),试过一次就够啦!都明白而家做饮品店嘅市道唔系太好,所以都10分欣赏餐厅提供更多元化嘅选择!

另外见到有个雪柜放咗好多甜品,职员见我双眼发光