2024-11-07
Cobber’s 骏业里旧舖无限期暂停营业已经唔系咩新鲜事,而佢间新舖到而家都系第一次试。呢间个主题同骏业里旧舖唔同,menu冇哂啲梳乎厘,取而代之嘅系食窝夫为主。首先佢呢间系Waffle主题,就讲吓佢个waffle先。当日嗌咗个芒果椰子斑斓Waffle,个waffle 斑斓味唔系咁突出,芒果都有少少酸,但系佢个椰子雪糕够滑同埋椰子味够浓,会话系啱啱好合格 。🫢🫢再讲下其他热食,与其话食佢哋waffle,我偏向钟意食佢啲主菜。嗌咗个蘑菇鸡肉炖饭同埋焗芝士带子薯蓉,个炖饭好重cream味,啖啖食落去好开胃,搞到我好想再嗌多一份食 🤣🤣;个薯蓉好够cream 好够滑,再加埋佢喺面头嘅焗芝士,成个薯蓉个味道好丰富,而带子嘅size就平平均均,会话两样热食都会令我值得未来再去encore。