2009-07-01
六个人走左入去愉景湾,见 ZAKS 可以睇到廸士尼烟花,咁就试下啦﹗叫左几样野,觉得佢偏向浓味 zaks nachos: 粟米片够多,但酱料一般,觉得佢唔够酸唔够惹味,同埋侧边的烘㶶了。如果再加多少少肉酱会更好。 Salt & Pepper Calamari: 鱿鱼苏香脆可口,同埋炸得唔油腻。鱿鱼弹牙,点酱食唔错。如果用黎伴酒,应该会几好的﹗ Fettucini Carbonara: 好多 cheese 好 creamy,可以话系太 creamy ,同埋佢落左好多烟肉碎,但食落去真系太咸。意粉都够弹牙 ~ 可能系偏向鬼佬口味,但对小妹来说真系太浓。 pizza 9 House Special: pizza 批底厚簿适中,但个批底好硬,切开时有困难。而个 pizza 肉较多,同埋有层好厚好厚既 cheese。如果钟意食芝士既,应该会好满足。 Asian Beef Taco: 呢个真系,建议各位唔好叫。首先,佢个饼皮被染成深红色,食得多人造色素对身体冇益。而佢个馅真系好咸好咸,佢应该想学中国人咁用豉油煮,但整到不伦不类,只系得个咸同埋辣字。而佢既牛肉又好鞋,好难咀嚼。食完个个系咁饮水。
orange squash: 是日饮品,啖啖橙肉,当一杯 mocktail 咁饮系唔错的。
讲真,呢度个景真系一流。可以睇廸士妮烟花,同时享受宁静的时光。佢既食物就真系一般,或者佢系 adjust 左去外国人既口味... 但小妹就应该唔会再去了。