2023-01-31 939 浏览
二撇鸡🐣🐓今日去到观塘嘅工厂大厦揾食!可能近排天气冻,真系食多咗好多有热汤嘅嘢食,搞到而家个page好似变咗米线专区咁😂😂🫣黄酒药膳鸡米线 $59🍲🐣尼一碗黄酒药膳鸡米线,侍应喺离远拎过嚟已经闻到好香酒味!啖汤真系感觉到佢系真材实料!😈😈配上虫草花、云耳、杞子煮嘅汤底,喺咁冻嘅天气食就啱啱好啦,食完即刻个人暖晒!🔥🔥鸡肉一样好滑,米线值得一赞嘅位就系好有咬口,特别爽口弹牙嘅!沙姜鸡米线 $54🍜🐔鸡嘅肉质好滑,就算我今次食嘅呢一个部位系鸡胸,都绝对唔会放入口觉得好韧鞋飒飒鞋,仲有一个好贴心嘅位,就系佢啲鸡几乎系冇鸡骨!⭕️🦴今次佢俾咗鸡翼同埋鸡胸俾我,鸡锤位置竟然已经起好骨!绝对系懒人最爱!💓💓不过我就略嫌佢个沙姜鸡果汁有啲杰,所以令到个鸡冇咁入味,不过整体个鸡都系几好食嘅,只系觉得如果做得好啲,就Perfect啦!👍🏻👍🏻讲完个鸡讲吓个米线,米线汤底冇味精,有淡淡嘅腐竹味,配上杞子云耳,我一啖米线一啖汤咁,成碗清晒!🐣🐣每个米线跟餐加几蚊就有嘢饮!我今次拣咗咸柠七,贪佢唔系周围有得饮,先至加$10咋!
二撇鸡🐣🐓

黄酒药膳鸡米线 $59🍲🐣