2021-08-30
今日嚟到呢间台角,睇来应该系一间新开嘅餐厅嚟㗎,感觉好光线好新净,一间专做外卖嘅台式食品店。👏👏👏👏👏👏👏👏作为一个钟意食嘢嘅人见到新餐厅开咗当然点都要试一试,而作为台式食品,再试试吓佢啲招牌嘢同埋一啲特别野啦😎😎😎😎鸡肉,秋葵,卤水鸡蛋,拉面点解要点鸡肉唔使讲大家都知道呢个基本上系必要嘅配搭嚟㗎啦,至于卤水蛋亦都系台湾好出名嘅嘢食,所以都系一定要掂嘅,至于秋葵就系我比较少见果有台式食品可以加落去嘅嘢,所以今次特登试吓点埋佢试吓加落去个面度个感觉又会系如合呢?出你觉得我竟然入得有几好,秋葵𠮶种质感落去口到然之后配合一啖拉面,感觉好得意亦都好好味。感觉都几特别又好食。👍台角葱仔饼呢个亦都系比较少见同埋特别嘅台湾小食,喺台湾有食过,呢度食得返台湾嘅风味,感觉都几满意👍酥炸杏鲍菇呢个感觉系好热,好新鲜啱啱炸出嚟,食炸嘢一定系要啱炸出嚟先至会好食,佢做到呢一点,所以真系会食得出外边系脆脆地口,入边就保留左菇原有嘅质地同口👍
鸡肉,秋葵,卤水鸡蛋,拉面
👍
台角葱仔饼