2021-03-06
星期六一如以往同朋友做gym,gym之前去咗Hunt Coffee & Roastery。Hunt Coffee & Roastery位于距离观塘站较远既KOHO商业大厦,蓝色既餐厅门面非常吸睛,令人不知不觉走入店内🤩餐厅第一印象系楼底非常高,而且灯光充足,柱既四面全是涂鸦,非常型格。Lunch set 价钱大约$100-200之间,喺观塘嚟讲有啲贵。- Spanish Pork Belly 件猪腩非常性感,肥瘦比例1:1,肉质软稔,配上黑樱桃,一咸一甜,有种讲唔出嘅合拍,有助减低肥腻感。- Hunter Fries餐厅用左粗薯条,口感绵密,同时唔会炸得太油腻。另外薯条上面洒上少少辣粉,令味道上一层楼。- Turin Spicy Chicken Wings鸡翼比我想像中细只,肉质都算嫩,味道酸酸辣辣相当开胃。- Honey Lime Macchiato 分层效果非常吸引,味道比普通Macchaito较甜,但同时依然饮到咖啡豆嘅特质。职员曾经提醒我唔好过分搅拌,如果唔系会好似富士山咁爆发🗻,好奇心驱使我搅拌,结果一发不可收拾,差唔多倒泻咗一半🤣Lunchset嘅食物质素对得住个价钱,而且
- Spanish Pork Belly
- Hunter Fries
- Turin Spicy Chicken Wings
鸡翼比我想像中细只,肉质都算嫩,味道酸酸辣辣相当开胃。
- Honey Lime Macchiato
Lunchset嘅食物质素对得住个价钱,而且饮品都几多款,就算之后每星期六都会嚟Hunt Coffee & Roastery!