1K
2023-08-14 867 浏览
大乡里出城,去咗上水广场觅食,见有间主打curry而阿sir又钟意食咪试下啰,呢间餐厅都算多客,服务唔错,环境装修都ok,两个人安排咗坐窗口位,望住一大片蓝天,闹巿中带点写意。 🥢吉列猪扒咖喱饭跟冻茶+椰菜丝沙律$78 ⭐️⭐️⭐️猪扒即叫即炸热辣辣香脆可口,口感同味道都ok,不过咖喱唔辣亦唔够香,令我哋有啲失望,最好味系烤苹果片,又香又甜又多汁,好想encore多一片。 🥢吉列蚝咖喱饭跟冻茶+椰菜丝沙律 $78 ⭐️⭐️⭐️相比起猪扒,我觉得吉列蚝略胜一筹,因为蚝够大只同蚝味重仲好juicy,钟意食蚝嘅人一定唔会失望,另外呢个餐个配菜亦比较丰富,所以比较推介蚝餐。 🥢冻蕃茄焙煎胡麻酱 $15 (指定小食优惠价) ⭐️⭐️⭐️⭐️阿sir话呢个超正,蕃茄够冻麻酱又够多,而且卖相够靓。🥢炸池鱼仔 $38 ⭐️⭐️⭐️⭐️每次见到有炸池鱼都会叫,呢度嘅池鱼一啲都无苦同腥味,仲炸得够热辣香脆,作为一个小食非常超值。 🥢栗子红豆抹茶软雪糕最中饼 $42 ⭐️⭐️⭐️呢个组合系我至爱,所以几饱都想试,不过抹茶真系唔ok,牛奶味重过抹茶,幸好栗子红豆都好味亦唔会太甜,连香脆嘅最中饼一齐食大满足,仲有蕨饼都唔差好烟韧。 二人共消

🥢吉列猪扒咖喱饭跟冻茶+椰菜丝沙律$78 ⭐️⭐️⭐️

🥢吉列蚝咖喱饭跟冻茶+椰菜丝沙律 $78 ⭐️⭐️⭐️

阿sir话呢个超正,蕃茄够冻麻酱又够多,而且卖相够靓。

🥢炸池鱼仔 $38 ⭐️⭐️⭐️⭐️

🥢栗子红豆抹茶软雪糕最中饼 $42 ⭐️⭐️⭐️