2019-01-29 838 浏览
近日丼瘾又起,朋友仔就带左我黎呢到试下佢食过几次都觉得正既“梦之丼”呢日我地两个都day off,所以就约左中午时段黎食lunch入面既装修和式日系,感觉简洁平实又不失雅气原来中午时段既丼会有八折,咁就一于豪气d,叫返个非常吸睛既“渔师云丹丼”折后HKd$294+10%先每个丼都会附有前菜渍物、味噌汤同甜品当日既系蚬肉味噌汤,味道鲜甜又暖胃睇到丼上面既甜虾、三文鱼籽同一板板满满既海胆,真系睇见都流口水xpppp当中会配有一小碗上汤啫喱配上海胆一齐食,带有微咸既啫喱令海胆既鲜味更为提升店家用上赤醋同七星米,当软糯分明既米饭配上浓郁既海胆同脆卜卜既三文鱼子一齐放入口,个种满足感真系试过你就知系有几正而朋友仔就要左个“一番拖罗丼”折后HKd$270+10%望落同样吸引,有齐各款既拖罗之外,仲要有粒晶莹既蛋黄系个丼中间,斋睇都觉得正之后朋友仔仲追加左一份“黑松露芝士玉子烧”HKd$68+10%,佢话佢每次黎到都一定会order啵呢个玉子烧的确做得非常出色,玉子嫩而富蛋香,与内藏既半溶芝士同黑松露特有既香气结合之下,三者既味道互相辉映!难怪会成为朋友仔既must order item laaa

入面既装修和式日系,感觉简洁平实又不失雅气

每个丼都会附有前菜渍物、味噌汤同甜品

当日既系蚬肉味噌汤,味道鲜甜又暖胃

而朋友仔就要左个“一番拖罗丼”折后HKd$270+10%

呢个玉子烧的确做得非常出色,玉子嫩而富蛋香,与内藏既半溶芝士同黑松露特有既香气结合之下,三者既味道互相辉映!难怪会成为朋友仔既must order item laaaa
午餐
  • 黑松露芝士玉子烧