2016-07-03 2191 浏览
近排呢间伦哥私房菜菜真系好红呀,一上Facebook见到劲多人都去试吓佢嘅火锅同鸡煲,今日就约埋左一大班旧同事去试吓佢咩葫芦买咩药!我哋一行七人去到左伦哥私房菜就被安排到坐喺楼上嘅雅座,嗱嗱声一坐低即刻落个鸡煲先唔好讲咁多,话鸡煲热辣辣渣渣声咁上台,香气四溢成个楼上雅座都闻到晒啰,件件鸡都包住浓厚嘅酱汁,滑不溜口真系正到无得顶!唔使十分钟成个鸡煲都已经俾我哋征服左之后重头戏就上场啦! 就系海鲜啦!哇好新海鲜上到嚟只只都好生猛只只都好大只呀,啲虾好多膏,真系好有惊喜。唔怪之得咁难book位啲海鲜系个盘到一件一件,咁样夹实晒有鱼、刀贝、虾、圣子、带子件件都大大件相都,黎𠮶阵时我哋成枱人都哇左一声出嚟啊! 我哋仲点左个夏日限定嘅西瓜杂锦蟹锅底,配起啲海鲜食醒来零舍鲜甜 仲有呀佢哋嘅首次肥牛都唔错架,不过我哋都挂住食啲海鲜肥牛已经变成配角啦。 佢哋仲有一个卖点个㖞就系每人呢度都会送一只一件头嘅鲍鱼同埋大大只嘅圣子王, 汽水五花茶任饮。 除咗部份海鲜之外的,大大只嘅刀背、响铃、鱼皮、好多火锅嘅配料都系任食嘅! 之后我哋再encore刀贝嘅时候佢系郁紧架
近排呢间伦哥私房菜菜真系好红呀,一上Facebook见到劲多人都去试吓佢嘅火锅鸡煲,今日就约埋左一大班旧同事去试吓佢咩葫芦买咩药!

之后重头戏就上场啦!
汽水五花茶任饮。
之后我哋再encore刀贝嘅时候佢系郁紧架,真系够晒新鲜够晒好食食到个个都顶住晒个肚 !

跟住我哋仲见到海报上面写住一个真的假不了嘅菜式,咁我哋就问吓啲侍应啦,佢哋就话呢个系一个甜品嚟嘅,原来系一个好冰凉清甜嘅迷你西瓜简直系成餐饭嘅完美句号啊!

不得不提成间餐厅嘅工作人员都好有礼貌个个都好nice,喺太子咁热闹嘅地方$300到就任饮任食海鲜打边炉喺边度有啲咁嘅质素呀再有机会嘅话我一定会约埋三朋好友亲戚朋友再嚟呢度品尝美味嘅食物 !