2021-08-05 902 浏览
之前一直都有听过依间人气汉堡,难得有机会嚟到葵兴,即刻谂住要试下。不过讲真地点就唔系好就脚,距离地铁站有段距离,但为左食好野系值得嘅。1点左右嚟到已经见到好多人喺门口排队,原来大部分都系等紧外卖,果然魅力不可小觑。餐厅里面环境唔大,堂食嘅话都要等下,我今次嚟都系打算买外卖。见佢餐牌选择好多款,有各式各样汉堡可以拣,而且猪牛鸡仲可以自由更换配搭,睇落样样都吸引。我今次就拣咗芝士牛堡($33),加$15可以加配套餐有小食同饮品,不过可惜薯块无晒,所以最后都系拣咗薯条。依个价钱可以食到个汉堡餐都几唔错,算系平民价。本身谂住外卖应该唔会等好耐,点知系我低估咗,佢实在太多单,我最后企出面等咗40分钟左右先攞到野食,真系有啲夸张。食物方面,汉堡分量都唔细,里面有芝士、牛肉、番茄、生菜,睇落都觉得吸引。佢嘅牛肉都几厚身,而且食落多汁,再夹埋生菜同番茄好fresh,口感亦够晒丰富,同连锁快餐店真系无得比。薯条分量都多,不过可能因为外卖攞到翻去已经无咁好味,同埋本身调味都唔系好多,变相我觉得唔系好够味,要靠点茄汁,我下次会想食薯块多啲。但整体嚟讲,依个价钱同食物质素我觉得性价比高,食完终于明白点解咁多人
但整体嚟讲,依个价钱同食物质素我觉得性价比高,食完终于明白点解咁多人帮衬,如果下次有机会嚟附近嘅话,会再嚟食,毕竟佢汉堡选择太多,好多都想试!

2021-07-31