2024-04-25
烤鱼工房系元朗一早已经街知巷闻,但因为佢长期排队,所以一直都冇去试过。咁岩有朋友想试又见早早地,应该可以唔使等,于是走去试吓啦。旺角呢间分店位于2楼,出䢂真系见冇咩人,靓仔就带我地直入。咁我地睇完就决定叫个鲜青椒味烤江团鱼,海苔响铃,同埋介绍话必吃既椒盐烤粟米同2杯野饮啦鲜青椒味烤江团鱼黎到系几吸睛👀既,大大一盘望落都唔错😌入口江团鱼都算滑身,鱼质亦唔会好散,味道唔错,但鱼既配菜唔多,有几旧豆腐同少量芽菜。豆腐系有五香味个种,未必人人都岩。海苔响铃同大部份餐厅既一样,冇太大特别,放落个鱼到浸过,我觉得俾个鱼汤盖过咗个海苔味。椒盐烤粟米呢个我系有啲失望,见佢系有块板仔话系推介,我满心期待😅因为我曾经系一间餐厅食过一个好好味嘅🙈但出黎既效果系冇乜味2杯野饮我就叫左杯水果茶,水果茶系整得好靓,见到系觉得有诚意既🤣女人都系对靓野心心眼😍叫左少甜佢系有做到既,咁所以都几好饮😋最后我地都加左2个串烧,猪颈肉同韭菜,猪颈肉做得好出色,烤既火候控制得好好,唔会整到好干身,而韭菜个味加左少少辣粉都唔错👍🏻整体嚟讲,我觉得佢嘅串烧系较为出色😂
鲜青椒味烤江团鱼
黎到系几吸睛👀既,大大一盘望落都唔错😌
海苔响铃
椒盐烤粟米
整体嚟讲,我觉得佢嘅串烧系较为出色😂