2012-11-14 9 浏览
溏苑大概系我大学时期去得最多的甜品店,以前成班庄员住HALL,都会走黎呢度食糖水!仲记得第一次黎见佢墙上有个留言板,支庄一人一张留言贴到佢满晒!估唔到咁都毕左业两年,好似毕左业之后就无咩黎过!今日同以前其中两个庄员食饭,突然间话不如去溏苑食下野,就走左黎啦!以前成日都差唔多收铺先黎,估唔到饭后时间咁多人! 好在都系等左3个字左右就有位,黎到溏苑梗系要食一食心太软!心太软好似比以前好食左,一如以往都系卖相咁靓!成个心太软都好朱古力既颜色,外层又好靓好滑!无论系外层定个心都有好浓郁既朱古力味,而且佢个心系比较浆,唔会一切开流晒就咩都无第一次食果时唔系咁识欣赏架,不过一个识整野食既庄员话,如果要流心其实好多cream!个庄员话呢间野应该真系放左好多朱古力响入面先会有呢个效果!睇佢个MENU话呢个系完熟心太软既特色,其实整野食我就唔系好食,不过真系好好味!再叫左个OREO木糠布甸,我一向都好钟意食木糠布甸,钟意佢呢度咁有创意整咁多味道既木糠布甸!呢度个布甸口感好好,唔会好软,又唔系好似雪糕咁硬,恰到好处!而且佢唔会一食就散晒,因为出面好多一系就系硬得滞,一系就系林到一食就散!食落口好重OREO
估唔到咁都毕左业两年,好似毕左业之后就无咩黎过!

以前成日都差唔多收铺先黎,估唔到饭后时间咁多人!
好在都系等左3个字左右就有位,黎到溏苑梗系要食一食心太软!
心太软好似比以前好食左,一如以往都系卖相咁靓!
成个心太软都好朱古力既颜色,外层又好靓好滑!
个庄员话呢间野应该真系放左好多朱古力响入面先会有呢个效果!
食落口好重OREO味!因为佢唔系用一般果D饼干做个饼,而系用左OREO!
佢个卖相仲好靓,好似一朵花咁!
可爱的朱古力花
久别种逄,估唔到溏苑质素有加无减,下次应该叫番成班庄员黎庄聚!!
题外话,唔睇佢地MENU唔知,原来佢地就系我之前去左食既甜牙牙既始祖…有D野就真系咁”桥”!
2012-11-08
$30 (宵夜)
可爱的朱古力花
  • 心太软. OREO木槺布甸