2019-05-21 71 浏览
上次黎呢度已经好似两年前,装修依旧浪漫有Feel。餐厅依然系好有格调嘅暗啡同木纹,好彩早左收工赶得上Happy Hour嘅尾巴。餐厅晚餐时间人几多,其中一台仲咁啱生日添,全场熄灯一齐唱生日歌,场面好warm!同以前唔同嘅系Catee多左Set Dinner,包埋沙律、餐汤、饮品同甜品,但今次我个friend选择左更吸引嘅Main DishHappy Hour饮品买一送一,兼且小食半价添!我地Order左一杯Lychee Martini同一杯Dragon Ball.1. Lychee Martini: 巨型Martini杯加上两粒香滑嘅荔枝,酒味好少,女仔至啱。2. Dragon Ball: 啖啖火龙果籽,健康清新,口感丰富多层次。小食拣左鱿鱼圈,脆皮略嫌太厚肉太少,但M记鱼柳包同款嘅沙律酱非常惹味。Happy Hoir过后叫左两个Main Course:1. 烤澳洲肉眼扒伴浓烧汁2. 德国脆皮猪手伴蜜糖芥末及德国酸菜德国猪手好大只,造型好呃like,俾你影完相先再切开。虽然脆皮依旧,但就好似多筋左。肉质粉嫩脆皮香脆,配上perfect match嘅蜜糖芥末,食到lam lam脷!肉眼扒

Happy Hoir过后叫左两个Main Course:
1. 烤澳洲肉眼扒伴浓烧汁
2. 德国脆皮猪手伴蜜糖芥末及德国酸菜

德国脆皮猪手伴蜜糖芥末及德国酸菜

肉眼扒叫左7成熟太熟了稍韧,建议叫5成熟应该肉质会比较软嫩。
烤澳洲肉眼扒伴浓烧汁

牛肉份量十足,点上开胃浓郁嘅BBQ酱,仲有好香浓嘅薯蓉佐碟添。

Catee嘅水依旧系好有心思嘅清新青瓜水,系餐厅坐左好耐吹左好多水,店家都无比压力我地,仲好好服务好好笑容添!
德国脆皮猪手伴蜜糖芥末及德国酸菜
  • 德国脆皮猪手