2022-07-12 519 浏览
好耐无嚟,  再加上之前 晚市无啖好食,   早排见到佢夜晚开返已经好想食,   终于有机会了~ 坐好左师兄问饮唔饮例汤,   话系冬瓜汤,   都好吖~   不过上枱嘅应该系节瓜嚟  ,  但唔紧要,  入面仲有猪腩肉, 凤爪等等,   足料好味嘅~! 两个人虽然食唔到几多野, 但系嚟牛记先嚟梗系叫蛏子先喇~   老板娘推介我地试下 姜葱炒 ,   果然无介绍错㖞~ 明显无豉椒炒咁浓味同咁咸,      姜葱炒鲜甜好多,  试过下次都应该会叫返 姜葱炒 喇. 再嚟,   炒左个菜,  叫左西兰花炒田鸡,   都好食,  色香味有齐,  有镬气,  田鸡又唔会太熟, 送酒的确系好~ 极~ 最后, 见到隔离枱食, 忍唔住叫埋个卤水拼盘 ,  餐牌度又揾唔到,   呢类传统小菜就系有呢度好,  叫,  就有喇~ 有惊喜嘅系,  佢真系「拼」下,  好多唔同款嘅野食,  猪, 大肠, 猪耳, 鹅肠, 鱿鱼, 肾, 乜都有啲,  劲开心先..     唯独是,  无鸡蛋啰!!!!  饮埋大啤,  完满结束,  一定会再嚟嘅~

姜葱炒蛏子

再嚟,   炒左个菜,  叫左西兰花炒田鸡,
西兰花炒田鸡

最后, 见到隔离枱食, 忍唔住叫埋个卤水拼盘
卤水拼盘

有惊喜嘅系,  佢真系「拼」下

饮埋大啤,  完满结束,  一定会再嚟嘅~
2022-07-11
姜葱炒蛏子