餐厅: 加太賀
资讯:

2008-10-21 13 浏览
回想起来,已经有几年无嚟过。今次嚟系想试试水准如何,不过,也没有抱太大期望。晚市时段,超多吉台,回想起以前整条加太贺街挤满人群既景况,没排队超过半个钟头以上,休想有位!我哋发觉店内的装饰摆设同以前都大同小异,不过,餐牌却换了。我们点既都系以前曾经点过既食物,包括花之恋寿司(同以前一样大大件,三文鱼刺身OK,每件有三四片,不过寿司饭有点硬)、海鲜薄饼(落得太多粉去整,而且海鲜只得八爪鱼一种)、炸软壳蟹卷(炸软壳蟹不够热及脆,麻麻哋)、香菇蚌膏蟹子焗饭(材料丰富,不过d饭硬咗少少)及黑豚肉shabu shabu(大大煲足够四人份量,但黑豚肉太靭,好嚡口)。价钱及份量同以前差唔多,加价幅度应该唔大,四人埋单合共三百几蚊。