2019-07-09
最初outback开到屯门嘅时候,真系经常到访,不过唔知点解近年少食左,多数就咁买面包外带。最近因为朋友生日,再次黎到outback。一早预订位置,无需等候,呢间分店位置唔算好多,周六都未有满座,坐得舒适。而且店员都好友善,印象良好。接近happy hour完结前,我先赶上尾班车点左杯菠萝香蕉特饮,ok嘅,唔会太甜,冰感低。点餐后送上面包,个人几钟意佢地嘅面包,任食大方,而且好软熟。我谂呢个成为好多人仲会光顾outback嘅其中一个原因。人数较多,点左两份小食拼盘,包括有薯条、鸡槌、ribs,呢个组合适合多人分享。鸡槌唔够脆口,发现唔同分店嘅味道真系有少少分别薯条不过不失,硬系觉得单点会好食过拼盘。烧鸡肉凯撒沙律同主菜送嘅沙律重覆左lol,应该点羽衣甘蓝先啱。烧鸡肉几香口,唔算干柴。点左两份主菜都系配左沙律。我地每次都会点美式慢烧安格斯肉眼牛扒,但平时系点最少份量,第一次点最大份量,七成熟最终出到黎都接近全熟了,肉眼厚身,颇大块,烧到几香,好在肉质食落都唔会鞋口,不过少咁啲肉汁啰配菜拣左甜薯同薯条。西冷牛扒点左五成熟,厚薄适中,较易掌握,肉质嫩红但唔会流哂血水,质素ok。但其实我个人较
点左两份主菜都系配左沙律。
配菜拣左甜薯同薯条。
西冷牛扒点左五成熟,厚薄适中,较易掌握,肉质嫩红但唔会流哂血水,质素ok。但其实我个人较喜欢安格斯的,如果唔系熟哂的话。
鸡肉拼烧虾宽面一向系我同另一半至爱,可能太耐冇食,觉得中规中矩而已。酱汁浓稠适中,挂满宽面,几香奶油味嘅
蕃茄海鲜意粉 早排已经登记过佢地嘅免费会员,可享9折优惠,人均二百零蚊其实可以接受,食物过得去,称唔上惊艳或者美味。不过我几钟意呢间分店,因为店员招呼比较好。