2023-10-12
好味指数😋😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗🤗原来自己已经有好多年冇去重庆大厦食印度咖哩,冇特别做 research 食边间,决定边间第一个 approach 我就食边间!一行到去门口附近就系呢一间嘅 staff approach 我,跟住佢行一层楼梯就到!因为未够7点,餐厅入面未算好多人,环境感觉舒服,7点半后就开始多人呢~🍴乳酪脆米球 Dahi Poori($75)呢个系我八卦想试,开头仲以为系热嘅,原来系冻嘅!上面有一粒石榴同埋脆粒,外面好脆,入面系爆浆乳酪,仲有薯仔同鹰嘴豆泥,口感好得意,后劲有辣味出嚟,一啖有齐甜酸辣,有趣得嚟开胃又好味!🍴混合肉烧烤拼盘 Tandoori Platter($178)拼盘有印度烧鸡、免治羊肉卷、烤鱼块、乳酪腰果汁烧鸡,用铁板上台,非常热辣辣!印度烧鸡好惹味,免治羊肉卷辣得好过瘾,乳酪腰果汁烧鸡香料味好突出,有D 香料茶 feel,呢个拼盘啱晒样样都想试吓嘅我!🍴咖哩羊肉 Lamb Curry($108)咖哩味香带少少辣,羊肉煮到好腍,个汁用烤饼食一流,开头以为会浪费D汁,后尾差D 俾我哋食晒😂🍴蒜蓉烤饼 Garlic Naan($28)有三
回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗🤗
🍴乳酪脆米球 Dahi Poori($75)
🍴咖哩羊肉 Lamb Curry($108)
🍴蒜蓉烤饼 Garlic Naan($28)
有三件大大件,好香蒜味,表面少少脆身,入面松软烟韧,好味!
🍴芒果奶昔 Mango Lassi($38)
每次食印度嘢都必点,酸酸甜甜更开胃,就可以食更多嘢😁
🍴印度奶茶 Indian Tea($25)
每间餐厅都有自己独特配方,店员攞住个壶响你面前倒,奶茶好滑,香料味唔错,好饮~
食紧饭时,听到隔离台个客人讲佢因为 Error 食过所以带朋友嚟,哈哈,其实我都冇睇过,食完出门口先见到!整体上食物质素好,令我重拾返久违咗嘅印度风味,环境舒服,店员态度同服务都好好,食得好开心!如果大家去重庆大厦唔知拣边间食,可以试吓呢间!☆My IG @tracyloveliving ☆