(非会员)
2007-09-04 33 浏览
星期六上网见到安东尼有咁多好评之下,决定同外母大人及老婆一齐试吓新嘢。去到真系比佢车仔面既外形动摇咗少少信心,不过谂到啲食评就觉得定啲。我哋一坐落就点咗三客蘑菇汤,再ORDER个羊鞍,然后加个芝士龙虾。但点知突然闻到隔离枱传过来陈陈久违了既味道,原来系客家炆猪肉。于是我心血来潮,唔理自己之前点落既西餐同个碟头饭夹唔夹,一于嚟个客家卤肉饭。蘑菇汤、羊鞍、芝士龙虾当然好食,但个饭真系唔讲得少,食到好耐以前婆婆煮既味道,好怀旧,好有客家风味。而且啲咸菜同木耳仲好鬼正,入哂味,真系𩠌饭一流。后嚟我同老板娘倾倾吓先知佢系客家人,所以想煮啲家乡菜比大家试吓。今次我觉得安东尼真系一个令人惊喜既地方,令人食得有家既感觉。