2024-02-24 25 浏览
听朋友介绍,呢间餐厅有得任饮清酒,曾经流行过嘅任饮终于有机会可以回味返,不过以前饮酒就系玩,但而家饮酒真系想同朋友倾吓偈,衬好朋友生日一于饮多几杯。我哋首先点左啲小食开下胃先,薯仔沙律,同埋烧明太子,烧明太子辣辣地宁舍开胃。见到甲罗烧一定要叫来食下,可以自己烧更加可以符合自己口味,因为我钟意烧得比较耐啲,出边有啲会烧得冇咁香,而家我钟意点食都可以,真系好钟意食蟹羔,普通配块饼已经非常好食。之后,点咗只圣子都好大只好鲜甜,仲点左几款唔同嘅肉,例如鸡肉,猪腩片,鸡心,同埋牛舌等,全部都好有水准。可以自己烧,有得玩有得食,过程都几得意,最精彩一定系和牛,普通烧两下,已经可以夹起,好浓郁嘅牛肉香味,而且入口即溶嘅感觉真系好满足,一次过食到三款唔同嘅和牛,真系好幸福。虽然任饮只系90分钟,以我哋而家嘅酒量其实都非常足够,我同寿星女都过咗一个好开心嘅晚上。