2018-11-16
记得中学时期,间中就同朋友一齐去食沙嗲王。成班一齐去好开心,简直系一个小回忆。直到而家,餐厅种类繁多,但今日我地就再次去沙嗲王聚一聚,吹下水。新开系观塘工厦,其实真系有少少难揾,我同朋友来回第二次先见到,因为无招牌!所以教教大家,地铁站D出口,落楼梯直行2分钟左右,望一望右手边有墙身系黄色转入去就系!系工厦入面!装修好简单,有canteen feel,完全吾似旺角既装修。观塘胜在人流吾多,可以慢慢坐吹下水,岩哂!餐牌依旧有招牌食物,亦都加入左新野食。今次我地就点左呢啲👇🏻👇🏻👇🏻沙嗲肥牛粉丝:每次必食!个汤头加浓,可以称为沙嗲汁!好香花生味,粉丝够滑,又吸哂汤汁!而且肥牛吾会好un!!一流既配搭!好好食避风塘软壳蟹:例牌应该系一只份量,有4件左右。肉吾梅。腌得好好食。咬落去吾会好干,有肉汁咖!不过我觉得偏咸椒盐脆豆腐:必食啦!豆腐又香又嫩滑。切到正方形。一啖一旧!脆虾棒:必食!有8件,入面成条都系虾,加上沙律酱。正白酒煮蚬:蚬无沙,份量算正常,吾会得壳。但觉得汤汁太多。个味道吾特别。普通奶油娃娃菜:普通,好淋鸡软骨:吹水小食!印度薄饼:配埋咖哩汁,薄饼好酥脆,加上沾咖哩汁一流!我仲嫌汁
椒盐脆豆腐:必食啦!豆腐又香又嫩滑。切到正方形。一啖一旧!
脆虾棒:必食!有8件,入面成条都系虾,加上沙律酱。正
奶油娃娃菜:普通,好淋
鸡软骨:吹水小食!
印度薄饼:配埋咖哩汁,薄饼好酥脆,加上沾咖哩汁一流!我仲嫌汁吾够,不过无得加汁
和风薯饼:入面好多薯粒粒,吾油!
沙嗲王服务环境就吾好期望太高啦。但聚脚既一餐算吾错!而且食物又吾差!果然系一个中学回忆!