2019-02-15
上一次于返工日子光顾大家乐应该有4年了,对上嘅印象真系好深,外卖一哥焗蕃茄猪扒饭,一返到公司即刻打开用饍,酱汁嘅颜色好假,浅橙色的,猪扒望落好厚但其实系厚厚炸酱包著少于0.5厘米嘅猪扒,大少就如八达通⋯炒饭底呢⋯淡而无味又唔够热⋯最后吃了三四便被迫放弃⋯最近学识用Alipay,同埋大家乐嘅CLUB100, 大乡里咁迟先发现每次大家乐消费便可累积积分同埋一周内光顾三次就有5蚊添,而alipay二月份每次消费有一个印花(每日只能获一次)累积三个就可当三蚊用,而连结中银信用咭消费另外又有中银印花,同样一日只可获一次印花,同样三个印花可换三蚊今日午餐时人间赶埋手上的东西再去银行办一点事,见还有半小时就比大家乐一次机会拣了是日特价的午餐连饮品原价$37,先嘟八达通(你登记做CLUB100会员)会员户口内 有得扣$5同储分,大家乐张单显示要支付$32,用alipay比钱,alipay内还有用三个印花换的$3,比钱时系统自动用埋,最后实收$29😆 饮品可以拣咖啡、奶茶、柠茶、柠水、好立克、阿华田或汤,我就拣了中汤(粉葛汤)个汤饮完无觉得口渴,过关起初以为天妇罗就好似平时喺日食食肆所见到𠮶个模样原来我
个汤饮完无觉得口渴,过关
起初以为天妇罗就好似平时喺日食食肆所见到𠮶个模样原来我系谂多咗
原来只系个蔬菜饼系天妇罗另外加两片排骨同埋有尐蔬菜,倒是不错(以快餐和三十几蚊计);如果摆得整齐尐会好尐
洋葱同埋个酱汁好正,𩠌饭一流,这个饭都几均衡,算做多蔬菜,肉排不过不失!
由排队买飞,再排队拎野食,大约需时几分钟