多年前食过柏宁酒店Cafe One自助餐已经觉得好正,而家改咗名叫Playt,装修后唔多认得,咁啱有朋友建议嚟呢度试下食 weekend brunch,我当然赞成喇!因为系brunch,入座时间比lunch buffet早少少,11:45可以开始,好好彩,我哋被安排坐响窗边位,可以见到维园,边食边倾边街景,好写意呢!Brunch其中一个好处就系酒同果汁任饮,最啱我呢个饮品控呢饮过餐前饮品后,开餐!先嚟海鲜区,有长脚蟹、龙虾、虾、螺,龙虾肉有少少鞋,长脚蟹就好鲜味!冻肉选择都有好多,火腿都有几款选择,另外除烟三文鱼外,仲有黑椒三文鱼同少见嘅烟鲛鱼!日式鱼生寿司区比较大路自助餐唔少得嘅芝士区呢度有少少特别,有个鱼子酱小食专区,每次可拣三款鱼子酱类小食,卖相好吸引呢!另外好似冇乜特别嘅面包区要留意有个厨师推介,就系鱼子酱/黑松露炒蛋,味道唔错㗎!一向钟意饮龙虾汤嘅我见到呢度有就当然试下喇!呢度嘅龙虾汤好浓味,伴面包饮就啱啱好,不过一定要趁热饮,冻咗就会偏腥!热荤区之中就要食羊架,完全唔觉膻味,好味最后梗系要食甜品同雪糕喇,好多选择,大部份系细细份,可以试多几款!值得一试嘅系呢度嘅Gelato

果汁、汔酒

芝士区

鱼子酱拼海鲜

面包、黑松露/鱼子酱炒蛋

龙虾汤

热荤区之中就要食羊架,完全唔觉膻味,好味

值得一试嘅系呢度嘅Gelato雪糕,口味好特别,薄荷青苹果、热情果、茅台、椰子、荔枝蓝梅、朱古力,朋友话茅台味好似佢煮𩠌嘅酒㖞,不过一试无防

Gelato雪糕
鱼子酱拼海鲜
面包、黑松露/鱼子酱炒蛋
龙虾汤
Gelato雪糕
  • 麶包、黑松露/鱼子酱炒蛋