2018-09-02
好耐之前食过一次,对个菌汤念念不忘,真系好香好好食,今日再黎encore!呢间餐厅一直都好多人,我地6点钟到,入面已经有人食紧,好彩我地都有位!迟多一步都已经full晒喇!入到去要留意下墙壁,好多猪猪的手绘系度架!叫左两个乌冬同玉子,两个乌冬都拣左菌汤!因为真系好好味!厚切豚肉手打乌冬个汤滚滚下,好满足!上面有黑松露酱,我将佢捞埋落汤度,成个汤个菇味更加浓,蛋就熟左,同埋翡翠苗入左汤的味更好食!豚肉系厚切,乌冬都多,唔会因为浸得太耐而淋晒,所以都好好食!酱油猪软骨手打乌冬汤比上面果个更浓,因为加左酱油,会咸少少,略嫌遮左d菇味,但胜在猪软骨淋,乌冬都入晒个汤味,所以都几好食!木鱼豚肉玉子烧睇个卖相就知好厚的玉子,材料非常丰富,蛋入面好多粟米同豚肉,而玉子层好厚,加埋个酱其实好饱,食食下会滞!
叫左两个乌冬同玉子,两个乌冬都拣左菌汤!因为真系好好味!
厚切豚肉手打乌冬
酱油猪软骨手打乌冬