一向都有去开太安楼觅食, 但通常系去食宵夜。今次出动系为左呢间开左只有2个月的日式小店, 店舖位置不大, 唔想等位最好平日7点前到达, 可以立即入座。四色海鲜丼 $118食材新鲜, CP值好高。其中赤虾啖啖肉, 鲜甜美味, 吞拿鱼入口即融, 好想继续追加啊啊啊😋😋😋香葱吞拿鱼蓉海胆丼 $128比起四色海鲜略为失色, 海胆及吞拿鱼蓉比Menu的份量明显少, 有点小失望, 海胆味道不错, 不会很腥, 但也不是太鲜甜, 有进步空间。 吞拿鱼蓉混合酱油及真芥末很好下饭, 不知不觉就食到一粒饭都不剩了。每份丼配上面豉汤, 在某些日本餐厅饮完面豉汤会觉得好口渴, 好重味精, 但系呢碗唔会, 系真材实料嘅。呢间日本菜可以再encore, 下次要试本鲔系列, 系该店的招牌菜。

四色海鲜丼 $118
食材新鲜, CP值好高。

香葱吞拿鱼蓉海胆丼 $128

四色海鲜丼