第一次食Bella Shine已经系几年前嘅事,果阵观塘工业区嘅食店都未有咁多,第一次食系庆祝我嘅生日,老公专程带我黎食猪鞍同埋非常漂亮嘅甜品Dancing Heart,果次之后我地经常去开餐,直至我地搬屋。之前我地结婚周年打算订枱重温一下呢个美味时得悉Bella Shine已经搬走,终于最近系Openrice见到Bella Shine重新开业,我地当然立刻订枱去重拾呢个久违了嘅味道啦。😁Bella Shine新舖同旧舖距离都唔远,亦都系工业大厦入面,而且比旧舖更近地铁站,装修以黑木色为主,配搭柔和嘅灯光,比以前更有格调。餐牌同以前差唔多,最重要系价钱都仲系一样😍 👍除左Set dinner之外,其他主菜加$88亦都可以转套餐,价钱计埋同Set dinner都差唔多,由于选择太多,我地拣食咩都拣左好耐。最后我地拣左羊架同我最爱嘅银鳕鱼。😄今晚呢个汤系甘笋姜蓝青口浓汤,入口非常creamy,姜味好浓,甘笋味甜,份量都唔少。老公拣嘅主菜系法式香草宝云酥焗纽西兰羊架配红酒烧汁,羊架肉质非常鲜嫩,外层嘅宝云酥香脆,入口弹牙多汁,熟度刚刚好,沾红酒烧汁非常惹味,我都忍唔到口食左佢半份。😂 配菜有

甘笋姜蓝青口浓汤

老公拣嘅主菜系法式香草宝云酥焗纽西兰羊架配红酒烧汁,羊架肉质非常鲜嫩,外层嘅宝云酥香脆,入口弹牙多汁,熟度刚刚好,沾红酒烧汁非常惹味,我都忍唔到口食左佢半份。😂 配菜有黑松露薯蓉,口感绵软,黑松露香味浓。👍

法式香草宝云酥焗纽西兰羊架配红酒烧汁

另一个主菜我拣左我最爱食嘅银鳕鱼,之前黎Bella Shine我都经常点呢款西京烧银鳕鱼,水准依然保持到咁高👍 银鳕鱼配以红菜头乳酪汁呢个配搭真系好夹,味道层次丰富,银鳕鱼油香肉嫩,配菜摆得好靓。😍虽然已经好饱,我地都清得一干二净。😄

西京烧银鳕鱼配红菜头乳酪汁

今晚甜品系红豆抹茶奶冻•和菓子伴雪糕,抹茶奶冻好滑,云呢拿雪糕配有杏仁片。最后饮埋杯餐饮,呢餐超级满足。😙

焦糖咖啡

芦荟蜂蜜花茶