2023-04-03
今日早吃晚餐,六点未够就系屯门市广场揾食,行行吓谂起好耐冇食茶木,所以就碰下运气睇吓有冇位,因为平时晏昼去食都要排好长龙,可能因为我哋早食,所以一入到去就有位。室内嘅环境都好干净,坐低冇耐就有侍应过嚟比餐牌我地,依度都系自助落餐。一睇个餐牌啲嘢食都好似好吸引。今次我哋嗌咗两个面食,一个台式既猪软骨面,一个西式奶油培根手作面,同埋两杯台式饮品自助落单唔够5分钟就上咗碗面,真系好有效率。呢个猪软骨面,汤底系用咗类似红烧牛肉嘅红葱酱烧汤底,个汤温度适中,猪软骨唔会煮得太林,所以都几有口感,如果个面稍为硬身啲就会比较好。奶油培根手作面,整体味道都唔错,但系啲面煮得太冧,同埋比较碎但味道真系唔错。木栅铁观音奶茶加仙草冻,少甜味道啱啱好,茶味都算浓。另外𠮶杯系红豆鲜奶绿走甜,因为本身红豆已经有甜味说走甜系好啱我口味。真系好耐冇食茶木,佢嘅食物质素都算几好,价钱同一般西餐厅差唔多,食物嘅份量都比较多,选择亦都多,希望下次可以去食到佢嘅午餐。
木栅铁观音奶茶加仙草冻,少甜味道啱啱好,茶味都算浓。