2020-09-03 349 浏览
基本上餐牌都唔使睇 必定系食老坛酸菜鱼之前食过十二味 味道不过不失真系太怀念酸菜鱼既味道 见咁多好评就黎试下 其实之前系荔枝角D2经过已经想试 不过见价钱都唔平 就打消左念头冇book位晚饭时间好爆下 等左十五分钟左右 就系谂紧转唔转场之际就有位啦~叫左二人酸菜鱼 正常辣 加左寛粉同莴苣片由点餐到上台都算好快到 个盆好大 见到辣椒花椒酸菜等等盖面就已经流晒口水应该为左保持整盆酸菜鱼既热度 面头有一层油锁住温度 令好想饮佢既汤既我都唔敢饮太多 怕太油而且食到尾都觉得有点咸味道丰富而且辣得有层次 见到有唔同形态嘅酸菜有一大片 都有菜叶状 仲捞到一抽藤椒 有姜 汤底仲有好多蒜蓉 虽然唔识系咩鱼 但鱼好滑冇鱼腥味而佢既莴苣薄片得黎好爽口清新寛粉都煮好恰到好处唔会好难𡁻总括来讲系好好味 但埋单$400几蚊 可能几个月先会再食一次
基本上餐牌都唔使睇 必定系食老坛酸菜鱼
之前食过十二味 味道不过不失