2011-12-01
1974 浏览
小妹11月生日~朋友同我补祝~~~想起好耐冇食韩烧,所以就拣左佢~虽然好近自己屋企,但已经2、3年冇黎过...唔知变成点呢﹖$138一位任饮任食,唔算特别平,ok啦~牛肉﹕几好食,够林,够入味,够薄,烧完几香口,好食!但系大小不一,大部份都好细片,所以我们系铁板上炒....=.="猪扒﹕都几薄,入味,但好「鞋」,麻麻地,食左一块就冇再拎。金菇肥牛卷﹕正常的肥牛味同金菇味,冇咩特别,只系肥牛有d过肥,都系麻麻地~鸡翼﹕唔错!几入味~~好食!墨鱼仔﹕辣辣地,味道唔错,都几新鲜~鱼块﹕冇咩点腌,白雪雪细妯件咁,好难烧,差唔多烧亲都黏左大部份系块铁板上面~~食落咸咸地~冇咩特别。仲有其他牛丸、龙虾丸、蟹柳、肠仔、红肠等普通野~~~熟食都有10多种选择,有酸斋、炒粉丝、鱼仔、泡菊、饺子等,卖相唔太吸引,我净系夹左d芝麻冻白菜仔食,味道ok,咸咸地,有d芝麻香味。人参鸡汤﹕睇到佢有成只鸡系煲入面,仲有好多碎参片同红枣,饮落去好明显系太多水,但参味好浓,虽然味道饮落去淡口d,但都饮到甘甘地的参味~~碗仔翅﹕都几多料,肉丝同冬菇丝都有好多,味道也不错~甜品有d糕点、凉粉、生果同维记雪糕~d糕点味道认真
想起好耐冇食韩烧,所以就拣左佢~
虽然好近自己屋企,但已经2、3年冇黎过...唔知变成点呢﹖
$138一位任饮任食,唔算特别平,ok啦~
猪扒﹕都几薄,入味,但好「鞋」,麻麻地,食左一块就冇再拎。
鸡翼﹕唔错!几入味~~好食!
墨鱼仔﹕辣辣地,味道唔错,都几新鲜~
仲有其他牛丸、龙虾丸、蟹柳、肠仔、红肠等普通野~~~
碗仔翅﹕都几多料,肉丝同冬菇丝都有好多,味道也不错~
甜品有d糕点、凉粉、生果同维记雪糕~d糕点味道认真麻麻,一系就口感太实,一系就冇咩味,一系就味道怪怪的,所以都系放弃左~~生果得橙同火龙果...唔太好...所以冇食。雪糕ok~有3只味~
饮品有豆浆、酸梅沙、菜蜜~汽水要另加钱$8一罐~我饮左菜蜜,都几香西洋菜味~甜味适中~~
服务唔错~可能因为平日,都冇坐满,waiter比较得闲,在我们要求下帮我们换左3次都冇话我们~~~收碟加油等都做到足~~
环境都唔错~我们3个人坐卡位,前后都有电视睇到~~
总体来说,虽说不上非来不可,但在将军澳而言,它作为韩烧的唯一选择,也算是合格了!一试无仿~