2020-03-11 984 浏览
有一日返屋企搭巴士𠮶阵,听到后边𠮶个师奶话食pizza( ´▽` )ノ,于是乎唔知点解我个心突然又好想食㖞,好彩我个friend又肯(因为平时佢一定唔会让我),结果我就上网揾电话叫Pizza Box。打去问睇吓有咩特别嘅promotion,佢话原来promotion要上网先至有。咁知悭识俭嘅我梗系上网睇啦(>^ω^<)不过上网先知佢个网真系好唔user friendly,又要register,又search唔到佢哋间店。好彩搞咗一轮我都终于买到。我哋就买咗一个啖啖肉嘅Pizza套餐+3件鸡再+多两碗汤,$158(题外话: 网上话系$148 㗎,但我唔知点解佢加多咗我$10,不过算啦,因为当下我都冇问清楚)。不过佢哋个效率都好快,因为我喺佢哋门口附近等左20分钟都唔使,就即刻出到个餐比我(当时仲有好多人排紧队不停买紧嘢㗎㖞),我拎𠮶阵仲系热辣辣嘅。顾名思义啦,个Pizza系啖啖肉(因为我个friend唔钟意食青椒同波萝𠮶啲,所以唯有净系叫啖啖肉啰),不过都真系几OK,完全满足到我𠮶吓想食pizza嘅欲望(虽然个Pizza系普通嘅size,但真系好饱),佢哋𠮶三件鸡全部都系

顾名思义啦,个Pizza系啖啖肉(因为我个friend唔钟意食青椒同波萝𠮶啲,所以唯有净系叫啖啖肉啰),不过都真系几OK,完全满足到我𠮶吓想食pizza嘅欲望(虽然个Pizza系普通嘅size,但真系好饱),佢哋𠮶三件鸡全部都系上脾,好大旧,我哋结果两个食咗两件就食唔落╭(╯^╰)╮

而个汤就系𠮶啲好普通嘅忌廉粟米汤,但因为我系劲爱所有白色嘅食物(例如白汁意粉啦,白色嘅汤etc),所以我非常满意。

Pizza Box,不嬲都系一个好方便/ 好快嘅take away之选。可以keep住帮衬~如果我个friend肯陪我食嘅话~\(≧▽≦)/~
外卖自取