2021-08-02 500 浏览
同foodie 同事不约再同咁想食上海菜又夹都冇夹过就search到沧浪亭,就一于去try try!小店唔系好大,一双手数晒所有枱嘅数目,厨房兼楼面由两位姐姐打理。我地叫左嫩鸡煨面同糖醋排骨菜饭。嫩鸡煨面个汤好白好creamy,姐姐话汤底咁白系加左牛奶,嫩鸡同小唐菜切到细细粒方便咬,而且呢个combo超健康又食得开心!幼身嘅上海面吸收左奶白汤嘅精华,口感幼滑,淋得嚟面条中心又有d咬口,的确唔错!菜饭亦系上海菜嘅必食之选,今次配搭左小邪恶嘅糖醋排骨。糖醋排骨真系炸得好酥,同平时用面包糠炸系两样感觉,加恰到好处嘅糖醋汁,令人一粒食完又一粒。菜饭比较水,如果亁身d口感就会再好d。

2021-07-29
$55.5 (午餐)
  • 嫩鸡煨面
  • 糖醋排骨菜饭