餐厅: 彩福皇宴 (安達中心)
资讯:

2019-05-09 227 浏览
依家好怕去香港嘅酒楼尤其是大型连锁𠮶啲好多时啲点心都系由大陆整完一车车咁车落嚟喺香港整热 完全唔好食嘅但今日嚟到彩福令我食到久违优质既点心好耐未食过d咁好食嘅肠粉肠粉正嘅时间啱啱好佢嘅粉皮唔会好淋 仲好实净 以佢嘅馅料亦都啱啱好 唯一弹嘅系佢嘅份量太少喇 呢度嘅份量应该系得一条肠粉只不过系将佢切开左原只鲍鱼烧卖王 正嘅佢烧卖亦都冇乜肥猪肉 但系鲍鱼应该呢就系噱头嘢嚟嘅 其实可以唔需要嘅而呢个芝心海皇春卷都好好食而且佢份量好多食得多有啲滞食得出佢系新鲜炸嘅因为热辣辣而且无油益油 抵赞虾饺我童叟无欺 呢只虾饺都有两大只虾而叉烧包呢就冇乜特别 下次都唔使再叫了反而想试吓佢得奖嘅奶皇包呢间彩福真系好唔错即使佢午市坐满晒人 服务都非常好而且佢嘅点心呢 即叫即蒸唔会蒸过龙 样样野时间都好啱啱好唔会蒸到d点心上面比水蒸汽搞到湿哂 或者太淋 冇错呀呢啲咁简单咁Basic嘅嘢而家好多大型既酒楼都做唔到 呢间值得encore
依家好怕去香港嘅酒楼
尤其是大型连锁𠮶啲