2024-10-30
以前已经成日系尖沙咀宝勒巷食「川婆婆」🌶️ 劲中意佢地店内既香料 都由四川直送够哂正宗😍 最近佢地系观塘都开左分店 岩哂一班系工厂区番工既打工仔😌招牌牛肉粉 双拼 $58 有11种吾同牛既部位提供选择🐮 汤底以「大骨熬汤 以鲜为魂」再加上招牌麻辣🌶️ 而我地拣左口感肥嫩而具弹性既「雪花牛颈脊」同肉味最浓而入口会有溶化感觉「吊龙牛肉」🥢 面底拣左米线🍜 味带辛辣 味道更是浓劲😗 另外再加左两款配𩠌 +$8莲藕 同 +$12猪润😌麻辣烫系列 自选粉面餐 $22最少要拣2个配𩠌🥢 就拣左 +$8 豆腐卜 +12 厚切午餐肉 同 +$18 吊龙牛肉😗 而汤底则拣左酸辣 面底拣左宽粉🍜 食落口醇酸微辣 咸鲜味味浓😍 凉拌豆皮 $38豆皮固有既黄豆香味以及新鲜既豆浆味 再加上秘制凉拌辣油😳 豆香味十足 口感软中带脆 非常美味😋上汤娃娃菜 $22食左甘多辣野 所以嗌个上汤娃娃菜平衡番😂 清新鲜嫩既口感同香浓鲜美既味道🥬凡惠顾跟餐饮品一律只需要 $8🥤
招牌牛肉粉 双拼 $58
麻辣烫系列 自选粉面餐 $22