2019-03-13 128 浏览
呢排做野有啲忙,决定食餐好少少既你慰劳下自己,唔好成日都食啲几十蚊嘅嘢。所以就决定揾番之前食过好几次、都几好食既冰室食啲铁板餐。入到去,其实都坐满晒(因为都真系几好食),好彩刚好有张空枱。入面依然干净企理。其实我坐低已经2:15左右,真系好肚饿⋯决定食佢最贵既铁板餐:蒜蓉羊架拼香草肠。等左大概3-5分钟左右,我叫既红汤就到左。其实都几足料,味道够浓,咸咸酸酸,唔会淡茂茂。跟著我叫既冻柠茶就瞬间送咗上枱啦。柠檬都切得几多,都有半个,唔会得一两块。而且唔会太甜。然后,我既铁板餐就上啦。(我个红汤已红瞬间比我饮完,太肚饿)肠呢,就正正常常啦,但都几大条。而啲羊架就要俾高分。佢唔会煮到老晒,咬都咬唔开。重点系佢唔会太过多肥肉,令到成块羊架好肥、无咩肉食咁。而调味同啲蒜蓉汁都几好,啱我口味。总括嚟讲,呢间餐厅依然系一贯嘅水准。如果大家想食扒餐都可以嚟食。不过小心食牛扒嘅时候唔好叫得太熟,如果唔系喺铁板烧多一阵之后,就会咬唔开。(我之前有一次就系咁,喊出黎)当然啦今次个羊架嘅水准就唔错。

红汤

蒜蓉羊架拼香草