2016-11-11
上年兴韩烧,差唔多个个人都抢住去食去打卡,依家多左咁多新潮食,但我依然对韩烧有种放唔低既情怀!我对韩国菜有特别喜爱,韩烧更甚!每过一阵就有种好想食韩烧既冲动,今次终于如愿以偿可以大快朵颐喇~同朋友黎到依间叫韩流村既韩烧店DINNER,因为见佢开张数月,所以好想黎一试!最佳食韩烧既时间就系新店开张,因为第一人流唔多,唔会好大油烟,第二就系个烧板好新净!唔怕用甩菁、烧窿野,所以我一见有新韩烧店就即刻约人去喇~我地约得特别早,5点已经入座,因为大家都怕食肉难消化会顶住个肚,食又会食得耐。大家冇乜野做,当然约早比较好,如我所料一个客都未有XD我地系最早果个~地下室既环境宽大,坐位间好宽敞,除左基本四人枱外,仲有多人枱,岩晒一家大细一齐黎。韩式饭豌同筷子,岩岩坐低店员已经上左酱汁比我地,包括有韩式辣酱、蒜蓉酱、豆瓣酱。MEAU上红肉、白肉、海鲜都有齐,有鲜肉同酱汁腌制既唔同部位,调味过当然要试试,而原味既就拣左比较香脆既黑豚肉。韩烧不少得就系配菜,银芽、泡菜、洋葱、生菜等等,通通都可以拎黎送肉食XD无错!系送肉食HAHA点样送应该唔洗我教喇挂!调味牛排骨肉,啡红色已经腌制好既牛排骨肉,脂肪比例均
依家多左咁多新潮食,但我依然对韩烧有种放唔低既情怀!
我对韩国菜有特别喜爱,韩烧更甚!
每过一阵就有种好想食韩烧既冲动,今次终于如愿以偿可以大快朵颐喇~ 同朋友黎到依间叫韩流村既韩烧店DINNER,因为见佢开张数月,所以好想黎一试!
唔怕用甩菁、烧窿野,所以我一见有新韩烧店就即刻约人去喇~ 我地约得特别早,5点已经入座,因为大家都怕食肉难消化会顶住个肚,食又会食得耐。
地下室既环境宽大,坐位间好宽敞,除左基本四人枱外,仲有多人枱,岩晒一家大细一齐黎。 韩式饭豌同筷子,岩岩坐低店员已经上左酱汁比我地,包括有韩式辣酱、蒜蓉酱、豆瓣酱。 MEAU上红肉、白肉、海鲜都有齐,有鲜肉同酱汁腌制既唔同部位,调味过当然要试试,而原味既就拣左比较香脆既黑豚肉。 韩烧不少得就系配菜,银芽、泡菜、洋葱、生菜等等,通通都可以拎黎送肉食XD无错!系送肉食HAHA
点样送应该唔洗我教喇挂! 调味牛排骨肉,啡红色已经腌制好既牛排骨肉,脂肪比例均匀,脂肪位唔多,无花无假。
上菜后,店员仲主动帮你烧埋,等同食埋残废餐XD服务态度好之余,仲同我地有倾有讲,SO NICE! 烧至岩岩好嫩口即放系我地碗中,牛排肉散出诱人既肉汁,食落去香口又惹味!!
调味酱汁令牛排肉味道更加丰富,酱汁够晒入味非常,一级棒呢! 黑豚五花肉,食过调味牛排骨肉之后当然唔够喉,店员推荐我地再嗌多个黑豚五花肉,
价钱相对上都几抵食,黎到时五花肉两边已切好有利受热。 我地已经迫不及待要店员成块去烧,过程中闻到香香既豚肉味。 烧到咁上下就帮我地分好一件件方便进食,服务有够贴心~ 一件件都烧至金黄色!豚肉同脂肪位食落去带脆,味道香口充满脂香,
豚味本身都好出,肉位较为干脆,依个唔点酱更食得出原汁原味,够晒邪恶! 结合左韩式饮品既风格,最贴心系有一个固定器令你唔怕枝酒转黎转去倒泻晒,有微微沙冰口感,配肉食都不错!