2021-09-07 102 浏览
疫情之后已经好少出街食啦,今次可以同朋友一齐去食海鲜餐,大饱口福!今次近近地去到屋企附近食呢间醉辣鲜!环境摆设有心思,而且地方都好阔落我哋今次拣咗$198嘅套餐,首先一开始店员就会比一个粥底锅,仲帮我哋蒸埋虫草鸡,啲鸡肉用咗少少料酒去腌制,好嫩滑,再加埋虫草花,更加滋补跟住店员就请我地自己出去捉海鲜,好惊讶,因为第一次食海鲜系可以自己去拣可以自己夹鲍鱼同埋生蚝!呢度除咗固定嘅海鲜之外,其他嘅蔬菜都系自助任食嘅,啱晒我呢啲钟意食菜嘅人佢呢度嘅特别之处系,会有椰子鸡汤,同埋温泉蛋俾你做前菜,鸡汤冇落任何味精,好重老火汤味开始蒸海鲜啦,鲍鱼系我哋拣好咗之后,已经即刻帮我哋清洗好咗,食落好爽滑新鲜跟住就到蚝啦,只蚝大大粒,再点少少酱汁,更加鲜味我哋食完之后仲想加多只龙虾,就加咗一只波士顿龙虾,呢度系连蟹钳都俾埋你,龙虾好新鲜,仲有好多膏,啖啖肉最后嘅粥底火锅,好鲜甜,仲好足料,有猪骨、南瓜、芋头、萝卜,食落好满足最后加分位系有埋糖水食呀,仲要好啱女仔食嘅桃胶糖水,滋润又养颜,画上完美句号!

可以自己夹鲍鱼同埋生蚝!

跟住就到蚝啦,只蚝大大粒,再点少少酱汁,更加鲜味

2021-09-04