2017-11-29 198 浏览
去旅行去左十几日, 其中一样系外地完全食唔到又好想食既野就系越南粉番黎隔一日, 女友就推荐呢间佢之前同朋友食完既越南菜, 终于有得食啦除左入铺内坐之外~ 都有D 半户外既位意思系有瓦遮头之余又可以享受户外既自然风我地见今晚有少少冻, 就拣坐入面~坐低谂左阵就好快咁一人叫左一个主菜~再叫左一份小食同一杯饮品首先到既系小食越南春卷~有跟埋一份生菜比你包住黎食, 随个人喜好~春卷本身炸得比较耐, 未去到㶶既地步, 非常脆同香口怕热气既可以包埋生菜, 顺便减一减油腻感馅料唔少, 可以称得上足料跟住到既系其中一杯佢地既推介~青柠薄荷沙冰系沙冰入面可以见到有唔少既薄荷叶碎, 薄荷味非常足够青柠味相比就会冇咁突出, 慢慢品尝先会FEEL到薄荷下既另一种清新味份量都唔细, 非常适合钟意薄荷饮品既人~之后系间间越南菜都会有既生牛河~亦系我至爱既主食~呢度既主食真系好大碗下, 一见到我就放心唔洗谂宵夜食乜个汤底比较清香, 冇一般连锁店咁咸, 香料味足, 牛味唔错牛肉量唔少, 肉味唔错, 粉真系几多, 食完几饱下女友既烧猪颈肉滨海都有惊喜~好大碗烧猪颈肉处理得好好, 非常香脆又有肉味, 一流连埋菠萝同埋煎过

除左入铺内坐之外~ 都有D 半户外既位
意思系有瓦遮头之余又可以享受户外既自然风

我地见今晚有少少冻, 就拣坐入面~

首先到既系小食越南春卷~

有跟埋一份生菜比你包住黎食, 随个人喜好~
春卷本身炸得比较耐, 未去到㶶既地步, 非常脆同香口

怕热气既可以包埋生菜, 顺便减一减油腻感

馅料唔少, 可以称得上足料

跟住到既系其中一杯佢地既推介~青柠薄荷沙冰

系沙冰入面可以见到有唔少既薄荷叶碎, 薄荷味非常足够

份量都唔细, 非常适合钟意薄荷饮品既人~

之后系间间越南菜都会有既生牛河~亦系我至爱既主食~

呢度既主食真系好大碗下, 一见到我就放心唔洗谂宵夜食乜

个汤底比较清香, 冇一般连锁店咁咸, 香料味足, 牛味唔错

牛肉量唔少, 肉味唔错, 粉真系几多, 食完几饱下
女友既烧猪颈肉滨海都有惊喜~好大碗

烧猪颈肉处理得好好, 非常香脆又有肉味, 一流

连埋菠萝同埋煎过少少既米粉用生菜一次过包住, 再点少少鱼露黎食就系正宗既食法

咁样食又真系别有风味, 菠萝既甜同爽口解左烧猪颈肉既肉腻感, 加埋生菜配合得好好食

不过都系太大碗, 女友食唔晒唯有我包底食多旧

食物质素不俗, 价钱唔太贵, 又近女友放工, 绝对可以再黎食既越南菜