2019-02-08 643 浏览
以前一直有去开太子嘅分店 好钟意佢整嘅嘢饮同埋蛋糕切件 觉得佢又平又好饮好食 但后来间嘢执咗 就好耐都冇食过啦 咁啱今日去开油麻地𠮶头 就行咗去买咗两嚿芝士蛋糕 虽然佢细细嚿 但仍然卖紧二十蚊一嚿 价钱嚟讲算系非常之抵 所以就一嘢买咗三件 同屋企人share 当中有两件系纽约芝士 一件系芒果芝士返到屋企第一时间梗系拆嚟食啦 先讲纽约芝士 虽然系细细旧 但系食得出佢用料非常之足 非常重芝士味 好好食 亦都唔算太甜 由于佢用芝士好重嘅关系 就咁细细嚿其实已经好滞 另外亦都食咗少少芒果芝士味 其实做得几好 因为芒果味都好重 同埋酸味比较明显 同啲比较滞嘅芝士 balance返 反而冇咁易饱 比较fresh 有少少开胃嘅感觉 所以觉得其实芒果应该比起纽约更好味

纽约芝士蛋糕
芒果芝士蛋糕
2019-02-03
外卖自取
$20 (其他)
纽约芝士蛋糕
芒果芝士蛋糕