招聘中
月薪
$16,150-$18,800
月薪
2016-05-06 429 浏览
以前每星期总会有一两日同屋企人黎和民食饭 和民直头可以话系我地既家庭食堂 后黎觉得佢既食物质素愈黎愈差 就愈黎愈少帮衬 以前成日黎都要等好耐位 依家黎已经唔需要等位 甚至食完成餐饭后店内依然仲未坐满 以下呢几款系我第一次系和民点既关西章鱼丸子 ($46)章鱼小丸子新鲜热辣非常烫口 面头既木鱼丝热到跳舞 外脆内软 加埋烧汁同沙律酱 真系无得输入面呈半熟状态 有啲流心而且每粒都有超大粒弹牙章鱼 十分足料陶板明太子玉子烧 ($43)玉子烧以铁板奉上 而玉子烧本身系用油量多既一道菜 所以食落颇为油腻系意料之内 一边食会一边滴油明太子沙律酱好好味 不过份量唔多 唔足以沾整条玉子烧 无沾上明太子沙律酱既玉子烧无咩味道可言 而且有点过熟令蛋皮较干同皱皮 无我最期待既流心画面出现 独自食完成条后有点滞豪华海鲜饭 ($98)呢个饭有两个Size可以拣 大既$98 细既$58 大既份量都OK唔太少刺身除左有三文鱼 吞拿鱼 三文鱼子 八爪鱼 同帆立贝之外 仲有好大只既赤虾 味道几新鲜Wasabi预先放左系饭面 唔食Wasabi既记得留意下 系食之前移走Wasabi 或者捞匀一啲 唔好好似我咁一啖食左落口😭

关西章鱼丸子 ($46)
关西章鱼丸子

陶板明太子玉子烧 ($43)
陶板明太子玉子烧
陶板明太子玉子烧

豪华海鲜饭 ($98)
豪华海鲜饭

紫薯云尼拿奶昔 ($33)
紫薯云尼拿奶昔
本身谂住佢会同我一直点开既梳打一样大杯 点知佢份量极少极细杯 大概只系大M记细奶昔少少
佢无M记奶昔咁杰身 紫薯味足 一饮就饮到 唔算好浓不过对我黎讲就好够
其实真系好好饮 但系真系太细杯好唔抵 两三啖已经饮得完一杯 忍唔住饮左两杯都唔够 如果可以免费添饮既话绝对会饮十杯

其实和民既野食质素都仲算唔错 价钱又大众化 不过出色日本餐厅愈黎愈多 应该愈黎愈少人选择和民喇
豪华海鲜饭
紫薯云尼拿奶昔