2023-12-12
由怀孕到BB出世😝好耐无食过德国菜啦!因为一谂起德国菜就会有啤酒🍻猪手🍖忍咗咁耐都唔知屋企附近已开左间好出名嘅德国餐厅🍴即刻带👶🏻一齐来试吓先😋🍖 德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律一提起德国菜当然唔会少得脆卜卜嘅猪手啦😋今次呢碟猪手仲帮我哋切好试要碟,外脆内热咁😍真系好好味!当然如果配多杯德国啤酒🍻就更加滋味啦😝但可惜带住👶🏻👶🏻饮唔到,下次一定要同姊妹来畅饮🍺🍺🍺🍽️ 炸香草猪肉肠并盘食德国嘢当然就要试埋佢哋嘅德国肠啦😋今次我哋少少地叫咗碟细并盘试吓😋有三款肠,香草猪肉肠、芝士夹心肠同辣肉肠,由于小Sun比较喜欢芝士,所以劲爱芝士夹心肠,配咪大大碟意粉真系饱到上心口😂🥩 厚切带骨猪扒估唔到5pm仲有set餐拣😍今次试咗呢个猪扒饭,好大块好juicyyyy😋仲要好平!成个set只系$68包野饮🍹真系真系平靓正之选🎉大埔呢间德国餐厅好Baby Friendly,有bb椅同餐具🍴而且新开环境干净同装修靓,仲有室外俾BB一边食一边同公园仔嘅狗仔🐶互动,仔仔好开心!下次想同BB来chill吓会再来呢间德国餐厅😋
🍖 德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律
🍽️ 炸香草猪肉肠并盘