2021-06-20 2244 浏览
因为旧年疫情,间餐厅都休息咗好多个月,新年后意外知道佢重开,即系刻揾日去lunch。居然重开后换咗新menu(唔系话以前唔好食,但食得多系会厌)惊喜系有中式炒粉面,仲要系邪恶星州米同干炒牛河,以前试得意粉多第一时间order先。哗,今次试呢个星州米系是日last order,估唔到1点就卖晒,唔知系好彩定量少,送到已感觉到好有镬气,好香,食落都几重咖哩味,最紧要系超级辣自问麻辣锅都叫中辣时,呢个应该系大辣,不过越食越惹味,最后系清碟。另一必食系焗猪扒饭,猪扒大片,厚肉又有新鲜猪肉味,饭炒底后去焗够干身但又冇饭焦,加只太阳旦卖相吸引,个茄汁加配菜酸酸地醒胃,最后又系清碟其实呢度系好多中环人饭堂,成日去都会撞到朋友系度食晏

星州炒米

焗猪扒饭

其实呢度系好多中环人饭堂,成日去都会撞到朋友系度食晏

2021-04-21
焗猪扒饭