2018-12-10 59 浏览
去完上环开会,随意选左间系附近既餐厅食晚饭~原来餐厅要落一层,都几大啊~~成间装修好有越南风味系menu选择了两款一人套餐,$70令蚊几抵食😋软壳蟹捞檬($72)软壳蟹完只分开另上,不会比檬粉整到淋哂👍仲有块札肉附送咖原来🤤软壳蟹炸得脆脆既,内里又juicy唔会话好干身。而檬粉汁每枱有一枝,自己加既。春卷4件(+$25)上既时候热辣辣又脆卜卜,馅系粉丝冬菇萝卜加埋胡椒粉调味,再连埋生菜食,一点也不腻 正👍下龙湾海鲜炒金边粉($80)听友人讲先知原来下龙湾系越南一个地方,有别于一般嘅泰式金边粉,食得出系用鱼露炒出黎,香气四溢,用海鲜(虾、青口、蟹柳、带子粒)黎炒十分配合呢个金边粉,鲜味十足!椰汁凉粉冰(+$10)凉粉份量都好多,口感qq,有别于平时食既凉粉😋但略嫌甜左少少 整体都不错既青柠薏米水(+$8)因为有青柠,饮落感觉好清新,不过啲薏米水有啲甜,但薏米份量十足,餐厅好舍得落材料,食薏米都已经非常满足,值得加分!值得一赞既系店员好有礼貌,一餐饭听到多句「唔该哂」、「多谢哂」,而且知我地share仲会主动拎碗仔比我地👍
去完上环开会,随意选左间系附近既餐厅食晚饭~
原来餐厅要落一层,都几大啊~~成间装修好有越南风味

系menu选择了两款一人套餐,$70令蚊几抵食😋

软壳蟹捞檬($72)

春卷4件(+$25)

下龙湾海鲜炒金边粉($80)

椰汁凉粉冰(+$10)
青柠薏米水(+$8)

• 越式炸春卷